Bir Meze Tarifi - Ein vegetarischer Aufstrich - Party Rezept
Humus çok kolay bir meze tarifi. Bazıları tozdan yapıyor ama bence haşlanmış nohut ile kendiniz deneyin. Kolay ve çok lezzetli. Sarımsak isteğe göre artırılabilinir.
Humus ist ein einfaches Meze / Antipasti Gericht aus dem nahen Osten, es ist sehr einfach, pikant und lecker. Knoblauch kann nach Wunsch auch mehr genommen werden. In der Türkei wird es gern zu Rakı mit Brot gegessen.
Zutaten:
2 Gläser Kichererbsen (selbst gekocht oder im Glas)
3 Esslöffel Tahin
1-2 Knoblauchzehen
2 Esslöffel Olivenöl
1/2 - 1 Zitrone
Salz und Pfeffer
1/2 Teelöffel Kreuzkümmel
Soße:
11/2 Esslöffel Olivenöl
1 Teelöffel gemahlene Chilipulver (süß)
1 Teelöffel geschroteter Chili (süß)
1/2 Bund Petersilie
Malzemeler:
2 bardak haşlanmış nohut
3 yemek kaşığı tahin
1-2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 - 1 limon
tuz ve karabiber
1/2 kahve kaşığı kimyon
Sosu:
11/2 yemek kasşığı zeytinyağı
1 kahve kaşığı kırmızı toz biber
1 kahve kaşığı pul biber
1/2 demet maydanoz
2 Gläser Kichererbsen (selbst gekocht oder im Glas)
3 Esslöffel Tahin
1-2 Knoblauchzehen
2 Esslöffel Olivenöl
1/2 - 1 Zitrone
Salz und Pfeffer
1/2 Teelöffel Kreuzkümmel
Soße:
11/2 Esslöffel Olivenöl
1 Teelöffel gemahlene Chilipulver (süß)
1 Teelöffel geschroteter Chili (süß)
1/2 Bund Petersilie
Malzemeler:
2 bardak haşlanmış nohut
3 yemek kaşığı tahin
1-2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 - 1 limon
tuz ve karabiber
1/2 kahve kaşığı kimyon
Sosu:
11/2 yemek kasşığı zeytinyağı
1 kahve kaşığı kırmızı toz biber
1 kahve kaşığı pul biber
1/2 demet maydanoz
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen