Bu pizaya benzeyen bir nevi çörek çok hoşunuza gidecek. Çünkü hem pratik hem hafif hem de o kadar lezzetli.
Flammkuchen asıl Fransa (Elsass), Güney-Batı-Almanya ve İsviçre ye ait olan bir tarif, önceden köy evlerinde sık sık pişirilirmiş. Bugünlerde şehirlerde de sevilerek yenilen pizayı andıran bir tarif. Et sevenler üzerine jambon koyabilirler ve pırasa yerine kırmızı soğanla (4-5 adet) da yapabilirsiniz.
Malzemeler:
Hamuru için:
- 3 bardak un
- 1 bardak ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1/2 kahve k. tuz
- 1 kahve k. şeker
Üzeri için:
- 3 yemek k. zeytinyağı
- 2-3 adet pırasa
- 150 g krem peynir
- 2 yemek k. ciğ krema veya 1,5 yemek k. süt
- 150 g beyaz peynir
- kekik
- tuz ve karabiber
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen